Barcsi Hírekhirdetés

Hírkereső

Keresett kifejezés(ek)
  bármely szó minden szó
Keresési időszak

Egy bolond négyet csinál majd Barcson áprilisban

Áprilisban újabb színházi előadás várja a barcsi közönséget. Egy újabb műfaj mutatkozik be majd a barcsi Művelődési Központ színpadán, ezúttal a Stand Up Brigád egy független humoristákból létrejött stand-up comedy társulat ad műsort a nagyérdeműnek. A teátrum az Egy bolond négyet csinál ponyvakabaréval érkezik városunkba, mely a Bethlen Téri Kabaré sikeres receptje alapján készült, megfűszerezve modern jelenetekkel, egy leheletnyi sketch comedy-vel, egy csipetnyi stand uppal, és jó adag zenés paródiával, melyhez hozzájön még négy,... [+] 2016.02.17. (10:02)

Labdarúgóedző képzés a megyében is
A Magyar Labdarúgó Szövetség Felnőttképzési Intézet Edzőképző Központja - MLSZ Amatőr „C" labdarúgó edzőképző tanfolyamot indít az ország megyéiben, köztük Somogyban is-mondta rádiónknak Horváth Gábor sportreferens. A képzés Kaposfüreden lesz márciustól június elsejéig hét alkalommal, melyet gyakorlati és elméleti vizsga zár majd. Emellett UEFA „B" labdarúgó edzőképző tanfolyamokat is indítanak hölgyek számára. Mindkét képzésről bővebb tájékoztatás és online jelentkezés a www. felnottkepzes.mlsz.hu old... [+] 2016.02.17. (10:01)

Bálba hívnak a németek
A horvátok után a németek is mulatságra hívják a nagyérdeműt. A Német Nemzetiségi Önkormányzat a hónap végén tartja a hagyományos sváb bálját. A február 27-ei rendezvénynek a Művelődési Központ ad otthont este 8 órától, ahol a szuloki fiatalokból álló Silber Buam zenél majd. A németek egyébként márciusban is kínálnak programot a közönségnek, akkor dalostalálkozóra várják majd a barcsiakat.  2016.02.17. (09:59)

Gyalogtúra Abaliget legszebb részein
Újabb gyalogtúrára indulhatnak a barcsi természetkedvelők. A Vizisport és Túraszakosztállyal közösen, ezúttal Abaliget környékének legszebb részeit járhatják be az érdeklődők február 20-án szombaton. A túrán mindenki saját maga választhat távot, 930 m, 660 m, 345 m magasságokat teljesíthetnek a túrázók, mely 30,8 km 18,9 km és 9,6 km-t jelent, a szervező teljesítménytúrázók társasága honlapja szerint. Jelentkezni a szakosztálynál lehet mindazoknak akik kedvet kapnak egy kis túrázáshoz a hétvégén. Az ezt követő túra már Barcson ... [+] 2016.02.17. (09:59)

Jelnyelvi képzés Kaposváron
Magyarországon kizárólag a Kaposvári Egyetem gyógypedagógus hallgatói számára adott a lehetőség, hogy 6 féléven keresztül szinte költségmentes jelnyelvi képzésen vehessenek részt tantervi keretek között-írja a kaposvarmost.hu. A jelnyelvi képzés a 2014/2015-ös tanév tavaszi időszakában vette kezdetét, s az oktatás azóta is sikerrel folyik. A kurzus eredményességét bizonyítja, hogy a jelnyelvi csoport hallgatói gond nélkül veszik az akadályokat, s már két SINOSZ szintfelmérő vizsgát is teljesítettek. Az órák mindig változatosan,... [+] 2016.02.17. (09:58)

Rendőrökre támadt a megvadult részeg férfi Háromfán

Másfél év, két esztendőre felfüggesztett börtönre ítélt hivatalos személy elleni erőszak miatt a nagyatádi bíróság egy háromfai férfit, aki rátámadt a vele szemben intézkedő rendőrökre. A vádlott tavaly november 29-én berúgott, s kizárta élettársát a házukból, s mivel a gyerekeik bent ragadtak, az asszony rendőri segítséget kért. A járőrök megpróbáltak intézkedni a férfivel szemben, ám az előbb szidalmazni kezdte őket, majd megragadta egyikük ruháját, nyakon vágta és combon rúgta. Ekkor megbilincselték, ám a megvadult r... [+] 2016.02.17. (09:58)

Pécsi buszügy - Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a volt vezérigazgatót

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt Keczer Lászlót, a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. volt vezérigazgatóját a pécsi buszeladási ügyben a megismételt eljárásban kedden, nem jogerősen a Pécsi Törvényszék. Az ítélet végrehajtását négy év próbaidőre függesztették fel. A bíróság mellékbüntetésként a korábban a baranyai megyeszékhely tömegközlekedését ellátó vállalat egykori vezetőjét öt évre eltiltotta gazdasági társaság vezetését... [+] 2016.02.17. (09:57)

Eszközöket kaptak a somogyi önkéntes tűzoltók
Az önkéntes tűzoltó egyesületek működésének támogatására kiírt pályázaton 26 somogyi egyesület jutott több mint 20 millió forint értékben pályázati forráshoz. Ezeket védőeszközökre, felülvizsgálatokra, üzemeltetési költségekre, tűzoltógépjármű-tűzoltó technika javítására, szakmai tanfolyamokon való részvételekre, informatikai felszerelésekre fordíthattak. Az elnyert eszközök ünnepélyes átadása, február 18-án lesz Kaposváron, melyen részt vesz Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, dr. Neszményi Zsolt kormánymegb... [+] 2016.02.17. (09:57)

Már védeni kell a medvehagymát

Rossz hírrel indul a szezon a medvehagyma kedvelői számára - a Pécstől északra húzódó Mecsek-oldal két kiterjedt részén is tilos lesz idén az egészséges táplálékként és gyógynövényként is használt medvehagyma gyűjtése-írja a bama.hu. A tilalom oka a területet kezelő Mecsekerdő Zrt. tájékoztatása szerint az, hogy „a korábbi évek intenzív gyűjtési igénybevétele során, elsősorban a különböző védett növények letaposásával okozott károsítás miatt, a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet egyes területeinek pihentetése sz... [+] 2016.02.17. (09:56)

Kevesebb a panasz, talán bevált a szigor
Még mindig akad ugyan, de már korántsem olyan sok a kifogás az árubemutatókkal kapcsolatban-írja a kapos.hu.
Az ilyen eseményeket szervező cégek december óta nem adhatnak hitelt, nem reklámozhatnak akciókat, és ajándéksorsolásokat sem. Emellett a hatóságok is szigorúan ellenőrzik működésüket. A Somogy Megyei Békéltető Testület tapasztalatai szerint ennek ellenére még mindig megpróbálják átverni az embereket. Novák Ferenc elnök: "A korábbi ügyszámainknak durván a 25-30 százalékát a termékbemutatós panaszok tették ki. ... [+]
 2016.02.17. (09:56)

Védjegyes lett a Pécsi Sörfőzde Zrt.
Hazánk legrégebb óta működő sörgyára, a Pécsi Sörfőzde Zrt. elsőként lett jogosult - a söriparban - a Magyar Termék védjegy használatára. Vert József, a sörgyár fejlesztési és kommunikációs vezetője elmondta, a Pécsi Sörfőzde négy terméke a Magyar Termék Nonprofit Kft.-hez benyújtott pályázatával nyerte el a minősítést. - Ezek magyar alapanyagból készülnek Magyarországon, vásárlásukkal magyar munkahelyek fenntartásához járulnak hozzá a vevők. Ez nem csupán pécsi sörfőzdei munkahelyeket jelent, hanem további magyar vállalkoz... [+] 2016.02.17. (09:55)

Új arcok a kaposvári buszokon

Fekete István, Esterházy Pál, Németh István, Takáts Gyula és Rigó Jancsi arcképe kerül fel márciusban újabb öt kaposvári autóbuszra-írta a kaposvarmost.hu. A város polgárai a kaposvardont.hu oldalon a megadott neveken túlmenően saját maguk is jelölhettek olyan személyeket, akik lezárult életművükkel érdemesek a nagyobb nyilvánosságra.Többen írták Bene Ferenc, dr. Martyn Róbert, Czibor Zoltán, Vaszary János nevét, de voltak olyanok is, akik Bódi László, Zákányi Zsolt, Lamping József, Gönczi Ferenc arcképét is szívesen látnák az... [+] 2016.02.17. (09:54)

Trükkös csatornatisztító vállalkozás bukott le

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy megyében egy csatornatisztító vállalkozást ellenőrzött. A vizsgálat során az egyéni vállalkozónál 48 millió forint eltitkolt bevételt állapítottak meg és 93 millió forint mulasztási bírságot és késedelmi pótlékot szabtak ki-írta a kapos.hu. Az ellenőrzés közérdekű bejelentés és társhatósági jelzés alapján indult. A vizsgált vállalkozó cégeket, más egyéni vállalkozókat keresett fel azzal, hogy a helyi vízművek megbízásából el kell végeznie a kötelező éves karbantartási munkálatok... [+] 2016.02.17. (09:54)

Ismét győzött a Last Minute csapata
10 csapat részvételével rajtolt el az idei Focifarsang teremlabdarúgó bajnokság Barcson, ahova Sellyéről, Bolhóról, Babócsáról, Drávatamásiból és Potonyból is érkeztek csapatok. A Deák Ferenc Általános Iskola sportcsarnokában megtartott Farsangi Kupán végül a Last Minute csapatának sikerült dupláznia, hiszen két héten belül ez volt a második győzelmük. Rajtuk kívül a Moulin Rouge és az Old Gold csapata is felfért a dobogóra. A győztes csapatból került ki a legjobb játékos Horváth Péter személyében, míg a legjobb kapus díjat Werkm... [+] 2016.02.15. (20:27)

Robbant a szeszfőzde Taranyban
Kigyulladt a taranyi pálinkafőző szombaton, a robbanástól beomlott a tető, az épület kigyulladt, az eset kapcsán pedig egy ember, a szeszfőzde tulajdonosa megsérült - tájékoztatott a katasztrófavédelem. A lángok elfojtását a nagyatádi hivatásos tűzoltók végezték, három vízsugárral. Munkájukat a helyszínen segítette a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat. Az épület annyira megrongálódott, hogy a tűzoltók kívülről tudták végezni az oltási munkálatokat. Az eset keletkezési körülményeinek tisztázására a Somogy Megyei Kata... [+] 2016.02.15. (20:26)


[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]     >>>


Barcsi Krónika 2015. november 23.
Megtekintés >
Barcs Város Önkormányzatának 2015. november 19-i ülése
Megtekintés >
Barcsi Krónika 2015. november 16.
Megtekintés >
Barcsi Krónika 2015. november 9.
Megtekintés >
Barcsi Krónika 2015. november 2.
Megtekintés >